Verdiep je contact

Ingrid Geertsma op 09/05/2019 om 07:05

Dienst gezelschap

In Noord-Nederland woonde ik als jonge vrouw een heel gewoon leven. Elke dag ging ik naar werk, deed de boodschappen, kookte voor mijn gezin en onderhield het huis. Ik sprak collega's oppervlakkig, werkte hard, at gezond, ging af en toe met vriendinnen uit en met mijn man op vakantie. Het voelde als een gemiddeld, zo hoort het leven. We kregen 2 kinderen, een betere baan en kochten een nieuw huis. Precies volgens het plaatje; hij deed de financiën en vuilnisbak, ik de was en inkopen.

Maar ik voelde me alleen. Een soort ontevredenheid terwijl er niks te klagen was. Wie was ik zelf eigenlijk echt? Was dit wel hoe ik wilde leven? Waarom voelde ik me er niet bij horen op het schoolplein, bij een familiediner, zelfs in een vriendengroep. Dat ik een soort alsof leven leidde, afgescheiden van de rest, als toeschouwer. Waarom kon ik me niet overgeven aan mijn man en echte verbinding voelen? Zelfs mijn zoon voelde de eerste zes weken als een logeetje. Iets in mij wist dat dit maar het halve plaatje was, dat er iets ontbrak wat ik zou kunnen terugvinden.

Dus op een bijzondere dag terwijl ik op zoek was naar dit kernpunt, kwam het opeens op mijn pad; Een ervaring van eenheid en diepe verbinding met een medestudent tijdens een retraite. In die omgeving waar alle maskers, schermen en muurtjes konden wegvallen mocht ik de herinnering bewust worden aan/van wie ik werkelijk ben. Alle ideeën over hoe het hoort vielen weg, geen oordelen over zijn vorm, de situatie en mijzelf. Daardoor ging ik vol euforie naar huis; ik kan het, me overgeven, verbinden, openen etc. dacht ik.

Daarna volgde een lange weg, van proberen, durven, moed, falen, frustratie en glimpen van diep contact. Op mijn werk meer delen en doorvragen, tijd nemen voor gesprekken en minder focus op harde resultaten. Ik ging meer tijd besteden aan stil zijn, zelfonderzoek en uiteindelijk regelmatig mediteren. Ik leerde van coaches en deed een coach opleiding. Ik experimenteerde met wat mij het beste in contact bracht met mijn kern en zag ook de minder mooie eigenschappen en gewoontes. In mijn huwelijk bleek de verbinding echt kwijt en uiteindelijk scheidden we.

Ik leerde dat ik me nooit meer zo afgescheiden en eenzaam wilde en hoefde te voelen in gezelschap van anderen. De 3 tips in mijn E-book helpen je op weg om altijd, wanneer jij wilt, je contact met anderen te verdiepen.

Luister de podcast terug met Ingrid: Passie-Podcast – Verdiep je contact

Diensten bij deze blog

Photo 1524934888754 d390bb861f27?ixlib=rb 0.3

Dienst

Sollicitatie hulp

Door Ingrid Geertsma uit Leeuwarden

114 weken geleden geplaatst.

Hoe zoek je een baan, beschrijf je je talenten in een cv, maak je een goede brief of bereid je je voor op het selectiegesprek. Ik heb hier veel ervaring mee als manager en coach en help je graag in 1 u...