Van overleven naar leven

Lisa van Heusden op 02/05/2019 om 11:05

Header

Als jongvolwassene kan je al veel meegemaakt hebben, en de prestatiemaatschappij en drukke samenleving van nu helpt er niet aan mee om dit misschien goed te kunnen verwerken.

Zo was dat ook bij mij. Op mijn 17e is tijdens mijn eindexamens mijn vader overleden aan kanker na een jaar ziek te zijn geweest. Dit veranderde alles. Ik haalde mijn eindexamens niet, ik begon aan een studie wat niet lukte door verschillende angsten die ik had en tijdens mijn 2e studie wist ik eigenlijk helemaal niet goed hoe ik nou verder wilde.

Na het overlijden van mijn vader ben ik naar een psycholoog gegaan. Dit heeft mij veel geholpen. Vooral met het verwerken van mijn ergste verdriet en daar mee leren omgaan. Maar na een tijdje stopte dit. Ik was op mijzelf aangewezen en wist eigenlijk helemaal niet hoe ik verder moest. Ik wist hoe ik met mijn verdriet moest omgaan. Maar wie was ik nou eigenlijk zonder mijn vader? Wat wilde ik met mijn toekomst? Een aantal jaar heb ik op de automatische piloot doorgeleefd. Ik had het immers te druk met studeren en werken om hier echt goed bij stil te staan. Ik stopte het weg, maar ergens voelde ik dat er iets niet goed was. Toen ik in mijn 3e jaar op stage ging in San Francisco voor een half jaar viel bij mij het kwartje. Al die tijd was ik aan het overleven. Terwijl ik altijd als hardste altijd riep dat je NU van het leven moet genieten want het kan zomaar over zijn. Ik wilde weer gaan leven.

Ik maakte mijn studie Social Work af en begon met werken. Maar na 2 maanden facturen en offertes te hebben gemaakt wist ik dat dit anders kon en moest. Ik ben niet de enige die zoiets heeft meegemaakt en er zijn anderen die nu met het probleem zitten waar ik mee zat. Door mijn opleiding en mijn persoonlijke ervaringen kan ik die mensen nu juist verder helpen, zodat zij er geen 5 jaar over hoeven te doen zoals ik.

Een jaar later help ik jongvolwassenen om van overleven naar leven te gaan. Door middel van persoonlijke begeleiding maar vooral ook iets waar je naar uit kan kijken! We gaan samen aan de slag om te kijken wat voor jou werkt en welke stappen je kan gaan zetten gepaard met bijvoorbeeld een lekkere lunch of een lekker stukje taart. Die persoonlijke touch en dat contact is juist zo belangrijk in het online tijdperk waar we in leven.

Praktisch, persoonlijk en leuk! Dat is wat ik het belangrijkst vind.

Heb je vragen voor me of wil je eens kennismaken? Laten we dan een kopje koffie doen! Of kijk eens op mijn Instagram.

Of luister de podcast terug: Passie-podcast - Lisa van Heusden

Diensten bij deze blog

Header

Dienst

Persoonlijke begeleiding

Door Lisa Van Heusden uit Heemstede

162 weken geleden geplaatst.

Herken jij je in de volgende punten: - je mist iets in je leven - je voelt dat er meer in zit, maar je weet niet goed wat - je bent meer aan het overleven dan aan het leven - je bent de balans kwi...