Stage lopen bij Dienst4dienst.nl

Nils Szabó op 14/03/2019 om 14:03

Screen shot 2019 03 14 at 16.15.05

Na een stageperiode van een half jaar is het tijd om terug te kijken op wat ik allemaal gedaan en geleerd heb bij deze mooie organisatie. Allereerst wil ik Koen en Stefan enorm bedanken voor de kansen, mogelijkheden maar vooral voor de absorptie in het team. Ik zal een kort overzicht verschaffen van mijn bevindingen en ontwikkelingen.

Als student toegepaste psychologie kan je enorm veel kanten op, werd mij altijd gezegd. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte stageplek werd mijn scherm al snel gevuld met allerlei stageplekken in de zorg of geestelijke hulpverlening. Super tof natuurlijk wanneer je een carrière in de gezondheidszorg of geestelijke hulpverlening na streeft. Maar het werd mij al snel duidelijk dat er een beroep moest worden gedaan op mijn vermogen om out-of-the-box te denken. Een talent wil ik het niet noemen, maar het gaat mij wel gemakkelijk af.

Arbeids- en organisatiepsychologie is trouwens de keuze van mijn minor. Vakken als Arbeid en gezondheid, verandermanagement en begeleiden en adviseren hebben mij deze keuze doen maken. Maar waar kan ik al deze skills ontwikkelen? Onderschat nooit de kracht van je eigen netwerk. Na goed rondvragen kwamen er een aantal interessante organisaties te boven drijven. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd heb ik goed naar mijn gevoel geluisterd, en ja, mannen kunnen dat ook. Wat de knoop heeft doorgehakt was het warme bad waarin ik mij kon onderdompelen. Een bad tot aan de rand toe gevuld met ontwikkelingsmogelijkheden, ruimte voor eigen inbreng en uitdaging. De bruisbal van vertrouwen deed dit alles samenkomen tot een aangenaam geheel. Het bad deelde ik, voor de beelddenkers onder ons, met Stefan en Koen. Door de platte organisatiestructuur was inbreng direct meetbaar aan de praktijk, konden we goed met elkaar sparren over zowel de operationele- als de strategische keuzes van de organisatie en was feedback een terugkomende constante dat ons scherp hield.

Om even te praten in clichés: de tijd vloog voorbij. Binnen een tijdsspanne van zes maanden hebben we meerdere dingen opgezet en doorontwikkeld, zoals de Passie-podcast. Een wekelijkse podcast van een half uur waarin mensen hun verhaal komen doen over hoe ze hun passie na jagen. Wat begon als het verhaal achter de dienst, is geconverteerd naar een half uur durend diepte gesprek waarmee we wekelijks 1200 mensen weten te boeien. En dat alles door de kracht van herhaling, met op de dag van vandaag 20 afleveringen en still on-going.

Ik wil mezelf geen schouderklopjes geven, maar wanneer je het tot hier hebt gered met lezen, heb ik je toch weten te boeien. Met mijn plezier in schrijven neem ik graag mensen mee. Dit plezier heb ik kunnen uiten in een wekelijkse blog over de passie van de genodigde uit de podcast. Dus wanneer je geen genoeg van me kunt krijgen, geen paniek, er is voldoende op het wereld wijde web om nog een paar uurtjes voort te kunnen. En door.

Door de grootte, of kleinte, van de organisatie was de groepsdynamiek een belangrijke constante, omdat je continu intensief met elkaar samenwerkt. Dit heeft weinig, tot geen, extra aandacht nodig gehad, de sleutel daarin was communicatie. Stel je voor, je hebt een relatie en probeert van alles samen te ondernemen, maar praat niet met elkaar. Op een gegeven moment gaat er veel tijd verloren aan bijpraten en uitpraten. Advies: houd de lijnen kort.

Volgens Schaufeli en Bakker zijn de tevreden werknemers al langere tijd achterhaalt. Zowel als werknemer als werkgever dien je te streven naar bevlogenheid. Hoe ik dit deed? Baanboetseren, beter bekend als Jobcrafting. Ik kreeg de ruimte, lees vertrouwen, en de beschikbare middelen om mijn takenpakket bij te schaven. De onderlinge samenwerking zorgde voor een optimaal werkklimaat. Zoals vaker benoemd was dit klimaat zó goed, dat de coalitie er nog een puntje aan kon zuigen met hun klimaatplannen. Niets is zo frustrerend als een vastgeroest takenpakket. Ik mocht mijn eigen draai geven aan mijn werkzaamheden. De korte lijnen zorgde ervoor dat dit in goede samenwerking en overeenstemming ging. Het grote voordeel hiervan is dat je werk, of stage, zo altijd leuk en uitdagend blijft.

Tijdens de voorbijgevlogen zes maanden deed ik een doorlopend onderzoek gericht op de bevlogenheid van de werknemers, tevens heb ik vragenlijsten afgenomen om ook de persoonlijkheid in kaart te brengen om zo, onderbouwd met literair onderzoek, een voorzichtige uitspraak te kunnen doen over de mogelijke verbintenissen tussen beide. In de afgelopen zes maanden heb ik te veel gedaan om te benoemen. Van het meegroeien met het bedrijf tot aan mijn voice-overdebuut. Ik wil Koen en Stefan en iedereen waarmee ik de afgelopen zes maanden heb samengewerkt bedanken voor de leerzame en vooral ook leuke tijd!

Diensten bij deze blog

Dienst zangles

Verzoekje

Zangles

Door Nils Szabo uit Zandvoort

174 weken geleden geplaatst.

Ik verwacht een zekere basis te kunnen opbouwen waarmee ik verder kan oefenen.

Dienst thuiskok

Uitgelichte dienst

Thuiskok, een heerlijke avond gevuld met een rond buikje

Door Nils Szabo uit Zandvoort

174 weken geleden geplaatst.

Ik zal bij je thuis komen om een heerlijk avondmaal voor je neer te zetten. Verwacht een culinair en goed voorbereid (lees weinig afwas) diner naar wens. Vertel mij wat jij lekker vindt en ik zal je ve...