Laat je niet fokken

Nils Szabó op 14/02/2019 om 14:02

Schermafbeelding 2019 02 18 om 17.23.52

Joris en Suzanne zetten zich in voor het welzijn van misschien wel jouw pup, kitten of ander huisdier. Met Bazoeki streven zij naar een broodfok- en doorfokvrije wereld. Het probleem aanpakken bij de oorzaak op een manier die niemand kwaad zal doen. Klinkt het te mooi om waar te zijn of is dit de toekomst van huisdierenland Nederland?

1/3 kans dat je crimineel gedrag in stand houdt Bazoeki is ontstaan toen Joris en Suzanne zelf opzoek gingen naar twee lieve kittens. Ze stuitte al snel op een aantal problemen tijdens de online zoektocht. De sites van rasverenegingen waren veelal onoverzichtelijk en zwaar verouderd. Evenals de sites van de fokkers zelf. Waar zoek je dan? Marktplaats, de site met een groot aanbod aan dieren. Betergezegd, een groot aanbod aan van alles eigenlijk. Grote kans dat je niet weet wat je koopt, omdat je niet met zekerheid kan achterhalen waar het beestje vandaan komt. De kans dat je een beestje van een malafide fokker koopt is bijna 1/3. Groot gelijk dat daar verandering in komt dus.

Malafide Fokker Wat maakt een malafide fokker malafide? Een malafide fokker handelt in strijd met de wet. Het is gek dat ze nog fokkers genoemd worden want het zijn meer een soort van onethische handelaren. Ze verbouwen als het waren puppys en kitten in zogenaamde puppyfarms. Wanneer je dit opzoekt op youtube breekt je hart. Ze worden in kleine ruimtes gehouden, vaak is er een gebrek aan water, voer en vooral hygiëne. Bij de pups ontbreekt het vaak aan inentingen. De pups worden veelal met acht weken vanuit Oost-Europa naar Nederland gebracht in volgepropte bestelbusjes. Eenmaal aangekomen worden ze als Nederlands-gefokte pups bestempeld en verkocht. Het horror leven dat ze tot dan toe hebben geleid zorgt voor diepe geestelijke littekens. Deze littekens komen vaak tot uiting in het eerste levensjaar, wanneer ze horen te socialiseren. Ze kunnen erg schrikken van felle lichten, plotse geluiden of paniek aanvallen krijgen wanneer ze bepaald vormgegeven gestaltes zien die zich doen herinneren aan al de horror dat zich heeft afgespeeld in het nog zo prille leventje van die kleine pups. Wat ook kan gebeuren is dat ze na een paar dagen al komen te overlijden wegens het gebrek aan inentingen waardoor ze bij aankomst al verkeren in slechte gezondheid.

De fokkers houden te veel van de dieren Een huis vol met kleine pups. Je kan het goed vergelijken met een dagopvang voor ADHD kindertjes. Een typisch gevalletje leuk voor bij de buren, maar blij dat het niet bij mij thuis is. Je moet echt van die beestjes houden wil je er aan beginnen. Dat het wat oplevert moge duidelijk zijn, maar het vergt ook een aardige investering. De iniminies hebben veel aandacht nodig, mama zal het zwaar genoeg hebben met de voeding en de zindelijkheid komt ook pas na een paar weken. Je begrijpt daarom wel dat de fokkers niet zo veel tijd en kracht meer hebben het commerciële gebied achter de verkoop van de kleine monstertjes goed te onderhouden. Dit zorgt er mede voor dat de sites vaak onder het niveau van de fokkers zelf opereren. Dit kan dus een vertekend beeld scheppen. Dan maar marktplaats, of wacht. Bazoeki?

Bazoeki zorgt ervoor dat er enkel gecertificeerde fokkers kleine huisdiertjes aanbieden op de site. In samenwerking met de universiteit van Utrecht hebben ze een gezondheidscertificaat geproduceerd. Dit certificaat sluit een hoop risico’s uit. Ze worden namelijk eerst getest op erfelijke eigenschappen. Zo worden er alleen dieren aangeboden die afkomstig zijn uit een veilige omgeving waarin ze verkeerden in goede omstandigheden, alles dus geheel volgens de regelgeving. Ze helpen de consument in hun zoektocht naar het ideale huisdier. Ga je bijvoorbeeld voor een hond, dan kan je om te beginnen een test afleggen. Hieruit zal naar voren komen welke soorten rassen het beste aansluiten bij jou levensstijl. Je zal goed worden geïnformeerd wanneer je het ras hebt uitgekozen. Veel informatie voor een belangrijke beslissing. Een goed informatief platform zorgt ervoor dat er minder dieren in het asiel belanden. Want zeg nou zelf, jij ziet toch ook het liefst de asielen helemaal leeg?
Sta je op het punt om je huishouden te vergezelligen met een huisdier? Heb dan nog even geduld. Bazoeki is bijna in de lucht. Kan je niet wachten? Beluister dan nu de volledige Passie-Podcast!

Diensten bij deze blog

Dienst doggo

Dienst

Bazoeki

Door Bazoeki . uit Amsterdam

110 weken geleden geplaatst.

Bazoeki is het eerste platform waar je op een veilige & transparante manier een gezond huisdier kunt vinden. Bazoeki zorgt ervoor dat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met waar het echt om draai...

Foto crowdaboutnow

Uitgelichte dienst

Crowdfunding Bazoeki

Door Bazoeki . uit Amsterdam

110 weken geleden geplaatst.

Waarom Bazoeki? In de afgelopen 10 jaar is elke markt meegegaan met zijn tijd. Het vertrouwen dat men vroeger had bij fysiek contact is getransporteerd naar een online omgeving: je kan in alle vertrou...