Hier teken ik voor

Nils Szabó op 15/12/2018 om 13:12

Schermafbeelding 2018 12 15 om 14.39.35

Van de Smurfen tot aan de Haarlemse Muggen. Vanaf jongs af aan is Kim al een fanatieke tekenaar en dat talent heeft zich ontplooit tot het hebben van een eigen bedrijf, een eigen merk en heel veel plezier in haar werk. Ze is professioneel illustrator en tekent veel in opdracht voor allerlei soorten bedrijven en organisaties. Ze is gewild door haar eigen stijl, waar ze veel mensen mee aanspreekt. De passie die zij heeft in het werk is tevens zeer aanstekelijk, ze vertelt makkelijk en enthousiast over wie zij is en wat zij doet, er schuilt veel in Kim.

Haarlem is en blijft een stad van alles. De Damiaatjes, het Spaarne en vooral die vreemde muggen. Waar de mug als naam vandaan komt is nooit met zekerheid te zeggen. Er gaan verschillende oude legendes schuil in de archieven van Noord-Holland. Deze zoektocht heeft ook Kim met haar moeder afgelegd en de vraag kwam op waarom er geen Haarlemse muggen merchandise was. Ja, je kan een souvenir winkel inlopen om een shirt met tulpen te kopen, maar dat kan je overal in Nederland. Een trotse Haarlemse mug zou geen mug zijn geweest als ze niet even op www.haarlemsemuggen.nl had gekeken. Wat bleek, de domeinnaam was vrij! Kim claimde wat er te claimen viel en daar was het dan, in combinatie met haar illustrerende talent zette zij de Haarlemse Muggen op. Een begin van een reeks T-shirts, muggen (lees: Mukken, Engels enzo) en nog veel meer. In samenwerking met de toendertijd opkomende Haarlemse rappers Dos Hermanos als ambassadeurs begon Kim met het opbouwen van haar brand. Ondertussen heeft ze een breed scala aan allerlei producten liggen waardoor er voor ieder wel wat wils is.

De passie van Kim is tekenen, moge dat duidelijk zijn, en die passie is in meer dingen terug te zien. Ze heeft veel van de wereld gezien tijdens het reizen. In deze tijd viel haar op dat in ieder land ze elkaar anders begroeten. Dit heeft haar doen aanzetten tot het maken van een prentenboek, waarin te zien valt hoe ze in ieder land elkaar anders begroeten. In Nederland geven we elkaar drie kussen, dat is ondertussen wel bekend, maar wist je dat ze in Tibet elkaar begroeten door hun tong naar elkaar uit steken? Zij heeft dit op haar manier doen illustreren. Check deze link om “Wereldgroeten” te kopen via bol.com. Haar tweede prentenboek ligt ondertussen in de pijpleiding. In maart is die al te verkrijgen.

Ben je benieuwd naar het gemak waarmee Kim verteld over wie en wat zij doet? Wat haar drijfveren zijn en waar haar passie vandaan komt? Luister dan snel naar de Passie-Podcast! En kijk ook eens naar de dienst die Kim aanbiedt.