De voordelen van de deeleconomie

Emma Luitjes op 11/12/2018 om 23:12

7811194999849431

Delen is duurzaam Door producten te delen ontstaat een meer duurzame vorm van consumptie. We voorzien op een nieuwe manier in wat we nodig hebben. In plaats van de benodigde spullen zelf te kopen, lenen we deze van iemand anders. Op deze manier wordt bezit vaker en efficiënter gebruikt. Dit is goed voor je portemonnee en ook beter voor het milieu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het delen van een auto. Zo levert de deeleconomie een bijdrage aan een schoner milieu.

Sociaal concept Een ander groot voordeel van de deeleconomie is dat iedereen eraan mee kan doen. Iedereen heeft iets om te delen. Of het nu gaat om het delen van spullen, voedsel, huizen, onze vaardigheden of onze kennis: iedereen kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren. Op sommige deelplatformen kun je zelf een keuze maken tussen verschillende betaalmiddelen. Zo ontstaat een alternatief voor het betalen met geld. Daarnaast heeft de deeleconomie ook effect op het sociale vlak, omdat mensen via de platformen met elkaar in contact komen. Het is een leuke, laagdrempelige manier om nieuwe contacten op te doen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

De deeleconomie is geen nieuw fenomeen, maar met de huidige platformen wordt het delen een stuk makkelijker en omvangrijker. Tot nu toe zijn er al veel succesvolle initiatieven opgezet en de deeleconomie zal zich de komende jaren verder ontwikkelen. Dit zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een duurzame en socialere wereld.

Wil je ook een blogpost? Stuur me een berichtje via: https://dienst4dienst.nl/diensten/ESLU/tekstschrijver

Diensten bij deze blog

Dienst tekstschrijver

Dienst

Tekstschrijver

Door Emma Luitjes uit Hekelingen

145 weken geleden geplaatst.

Ik schrijf teksten voor allerlei doeleinden. Van productteksten, tot blogs, tot folderteksten. Ook het redigeren van bestaande tekst, zoals een scriptie, is mogelijk. Ik help je graag!