Bier brouwen in de keuken

Nils Szabó op 11/12/2018 om 23:12

2309851874734674

Zij houdt van wijn, hij houdt van bier. Drie jaar geleden sloeg de vonk over en kijk nu hier. Samen brouwen ze thuis het lekkerste bier, met de mooiste ingrediënten, vol passie en met veel plezier. 
Thuis brouwen kent weinig regelgeving en restricties, dit maakt het mogelijk om je hobby uit te bouwen tot een waardig iets, waar je een naam aan kan geven, Amor Amar bieren is ontstaan in de keuken van Moréno en Mariëtte. Nu brouwen ze verschillende soorten bieren in de schuur en organiseren ze workshops, proeverijen en spice avonden.

Mariëtte begon haar avontuur in de wijnwereld, ze kende Moréno al langere tijd en hij was actief bezig met zijn voorliefde voor bier. Toen ze samensmolten heeft de gedeelde passie voor lekker eten en drinken voor een hoop leuke dates gezorgd. Ze delen samen veel leuke en vooral lekkere momenten. Uiteindelijk zijn ze samen tot de keuze gekomen om zelf bier te brouwen, thuis. Met de nodige huis-, tuin- en keukenartikelen begonnen ze nogal spartaans aan hun nieuwe hoofdstuk. Na de nodige investeringen te hebben gedaan waarmee ze de noodzakelijke artikelen in huis hebben gehaald, kan je je voorstellen dat de keuken vaker een laboratorium was dan een plek om te koken. Toen ze doorkregen dat ze dit wel heel erg leuk begonnen te vinden hebben ze besloten om de werkplaats te verplaatsen. De schuur leende zich hier perfect voor door zijn grotere oppervlak.

Moréno en Mariëtte brouwen vooral speciaal bieren, zoals IPA, blond, dubbel IPA, stout en soms een lentebok. Hoe kom je bij die recepten? Samen doen ze veel online research om erachter te komen wat voor sommige werkt of juist niet. Ze vergelijken veel bieren en stemmen het vervolgens af op eigen smaak. Naarmate het brouwproces vordert experimenteren ze met verschillende technieken om te kijken wat het beste werkt. Elke voortbrenging zorgt er weer voor dat kleine puntjes zichtbaar worden en deze finetunen ze in de volgende brouwprocessen.

Naast dat ze lekkere biertjes brouwen storten ze zich ook volledig op de beleving. Je kan langs komen om een cursus bierbrouwen te genieten of om gewoon lekker samen met je vrienden een heerlijke bier en/of wijn en spice avond te hebben. Want Mariëtte is haar liefde voor wijn nog niet verloren en zo bestaat er geen geldige excuses meer om je vrouw thuis te kunnen laten. Wil je haar dan toch liever thuis laten? Geen probleem, want ze doen de proeverijen ook op locatie, dus ook bij jouw thuis!

Wat hun dromen zijn? Mariëtte is erg te spreken over een eigen café beginnen met daaraan een bierbrouwerij. Moréno ziet dat ook wel zitten, maar ziet dit nog als erg grote stap. Hij wil namelijk niet dat hij het plezier in bierbrouwen verliest. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Het bierbrouwen is een heel proces op zich. Lijkt het jou leuk om het eens te proberen? Dan kan je een cursusje nemen om te kijken of het wat voor jou is. Samen met Mariëtte en Moréno zul je na een uurtje theorie het gehele proces doorlopen waarna je je eigen biertje hebt gebrouwen. Met je biertje brouwen ben je gemiddeld zo’n vijf uur bezig, veelal ben je aan het meten en wachten. Het is een hobby, dus waarom zou je dan niet tijdens het wachten gelijk even een gebrouwen biertje meepakken om de smaak te pakken te krijgen.

Ben jij benieuw en dorstig geworden? Neem snel een kijkje naar hun dienst! Beluister ook de gehele passie-podcast van Moréno en Mariëtte om nog dieper in het brouwvat te duiken!

Diensten bij deze blog

Photo 1532095370530 49deca1c79bb?ixlib=rb 0.3

Dienst

Amor Amar Bierproeverijtje

Door Amor Amar Bieren uit Beverwijk

119 weken geleden geplaatst.

Amor Amar Bieren is een kleine thuisbrouwerij en biedt bier- en/of wijnproeverijen, cursussen en workshops bier brouwen bij ons thuis of op locatie. Wil jij kennis met ons maken? Kom vrijblijvend een b...

1 reactie
Nils Szabo op 2018-12-13 11:51:54 UTC:

avonduur